Kamperlijntje is wél een succes, treinen komen vrijwel altijd op tijd!

Er mag dan veel geklaagd worden over het Kamperlijntje, waar treinen niet hard kunnen rijden vanwege een te zachte veenbodem onder het spoor, maar de trein op deze lijn tussen Zwolle en Kampen rijdt vrijwel altijd op tijd. Dat zegt ProRail, die de punctualiteit van de treinen in Overijssel heeft onderzocht.

Wat blijkt: ProRail boekt in Overijssel records als het gaat om de punctualiteit van de treinen. Het eerste half jaar van 2018 reed gemiddeld 92,1 procent van de treinen in Nederland op tijd. Het Kamperlijntje en station Deventer zitten ver boven dat gemiddelde.

En station Zwolle haalt als tweede spoorwegenknelpunt van Nederland bijna dat landelijke gemiddelde. En dat is volgens ProRail-woordvoerder Baas 'razend knap'. 

Veel meer mogelijk met Kamperlijntje

Topscorer is dus het Kamperlijntje, waar een score van 97,8 procent op tijd rijdende treinen wordt gehaald. "Dit is een uitzonderlijk hoog rapportcijfer en toont aan dat deze lijn met de Keolistrein uitstekend functioneert, ook als de dienstregeling met slechts 100 km/u wordt uitgevoerd", aldus een woordvoerder van ProRail.

Het geeft volgens ProRail ook aan dat er meer mogelijk is met het Kamperlijntje, door na het inpassen van station Stadshagen bijvoorbeeld te gaan werken met twee machinisten om tijdverlies te beperken.

  

Het station van Deventer is qua punctualiteit een goede tweede: daar komt 92,7 procent van de treinen op tijd aan. Almelo volgt met 91,6 procent, Hengelo 91,4 en Zwolle 91,3. Ter vergelijking: twee jaar geleden lag het percentage 2 tot 3 procent lager.

Meer over dit onderwerp:
Kamperlijntje Treinen Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: