Deventer Rijsterborgherpark omgetoverd tot hip festivalterrein

Een park met prachtige glooiingen, dikke oude eiken en mooie waterpartijen is voor even omgetoverd tot de gezellige thuisbasis van het Deventer Stadsfestival.

In de evenementenstad Deventer (Dickens, Op Stelten, Boekenmarkt) doet deze betrekkelijke nieuwkomer het goed. De derde editie verwacht stijf uitverkocht te raken met 10.000 betalende bezoekers.

Behoefte

Zij krijgen in het park tussen spoor en binnenstad onder meer optredens van Waylon, Lil' Kleine en Famke Louise voorgeschoteld. "Er blijkt gewoon enorm veel behoefte aan een muziekfestival in de stad", zegt mede-organisator Martijn Wubbolts. "En de locatie is geweldig. Een prachtig park met sfeervolle hoogteverschillen."

Op het festivalterrein wordt op dit moment druk gewerkt aan de afwerking. Zaterdagmiddag gaat het feest los. Nu komen onder meer reusachtige planten het terrein op die een plek krijgen in de VIP-room. Het hoofdpodium, aan de zijde van het Noorderplein, staat in de buitenlucht is bijna gereed.

Coverbands

Meer richting station heeft Coverland, speciaal voor coverbands, een plek gekregen. Ook een buitenpodium. Nog meer in oostelijke richting staan grote festivaltenten. Een ervan is de zogenoemde Garden of Sounds. Een tent die op verrassende wijze aangekleed gaat worden. De entree van het streng beveiligde festivalterrein is vlakbij het tunneltje in de Stationsstraat.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Deventer Stadfestival Nieuws
Deel dit artikel: