Bestuur Twentse Rolstoel4daagse beslist vanmorgen of het evenement door kan gaan met deze hitte

Het bestuur van de Twentse Rolstoel4daagse in Delden beslist in de loop van de ochtend of het evenement door kan gaan. Het criterium van vanavond gaat hoe dan ook wel gewoon door.

Gezien de weersomstandigheden is het de vraag of het verantwoord is om de rolstoelers deze week te laten rijden door Twente. "We gaan als bestuur alle voors en tegens naast elkaar leggen", stelt voorzitter Saskia Ros van de Twentse Rolstoel4daagse.

'Temperatuur, windrichting en luchtvochtigheid'

"We kijken naar de temperatuur, de windrichting, de luchtvochtigheid. We houden echt met zoveel mogelijk rekening", zegt de voorzitter. Veel deelnemers aan de Rolstoel4daagse zijn inmiddels in Delden gearriveerd. Ze worden via de sociale media op de hoogte gebracht.

"De deelnemers zijn al op de camping of bij één van de vele bed- en breakfasts in de buurt. En er zijn mensen die vandaag nog deze kant op komen. Uit Zeeland bijvoorbeeld."

Feestelijke intocht

Normaal gesproken gaat de Rolstoel4daagse morgen van start. Vanuit de sporthal De Reiger zijn er elke dag vier routes: 15, 30, 50 en 70 kilometer. Komende vrijdag is traditiegetrouw de feestelijke intocht in het centrum van Delden.

Bekijk alle artikelen in het dossier 'Droogte in Overijssel 2018'.

Deel dit artikel: