Voor elk wat wils op drukbezochte dertigste editie Deventer Boekenmarkt

Nog op zoek naar dat ene boek, waar je al jaren achteraan zit? Dan moet je in Deventer zijn. Maar, langzaam maar zeker wordt het steeds meer dringen geblazen in de straten, waar de dertigste editie van de Deventer Boekenmarkt wordt gehouden. En het is zoals elk jaar weer een drukbezochte editie.

De eerste bezoekers stonden al vroeg bij de kraampjes te snuffelen, de handelaren hadden de dozen in sommige gevallen nog niet eens uitgepakt. Over een lengte van zes kilometer staan kraampjes met duizenden boeken, volgens verslaggever Bart Kieft zelfs meer dan twee miljoen boeken. Maar of hij ze allemaal geteld heeft...

Bart komt mensen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten tegen. "Ik sprak net iemand uit Polen!". Vlak daarna komt hij mensen uit Brabant tegen. Ze hebben er een weekend van gemaakt. "Gisteren lekker de stad bekeken en nu dus de boekenmarkt." 

Met een volle rugzak waar inmiddels al een aantal boeken inzit. Naast literatuur, ook stripboeken. "Kuifje, in het Engels." Op zoek naar van alles en nog wat. "Ik ga nog op vakantie, genoeg te lezen."

De Deventer Boekenmarkt duurt nog tot half zes vanmiddag.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Deventer Boekenmarkt Nieuws
Deel dit artikel: