Vriendenteam Hector 8 uit Goor zoekt grensrechter: 'Liefst een mooie vrouw van 20 jaar'

Een grensrechter vinden voor je elftal is altijd lastig, zeker als je team ook nog eens in de kelderklasse speelt. Daan Overbeek van het achtste elftal van Hector bedacht daarom, samen met zijn teamgenoten, een ludieke oproep. En die oproep ging al snel rond op social media.

"We zaten gisteren onder het genot van een biertje bij elkaar en vonden dat het tijd was voor een oproepje op Facebook", zegt Daan. "Niet een normale, maar een ludieke. Dat 'ie viral zou gaan, had ik nooit verwacht."

Eisen

Op Facebook heeft het team enkele voorkeuren op een rijtje gezet. Zo moet de grensrechter 's ochtends met een alcoholpromillage van 1,5 in staat zijn om het bed uit te stappen. Ook is beheersing van enkele vlagtechnieken wel een pré: "Wij zoeken met spoed een enthousiaste en gemotiveerde vlagger. Hij moet een vlag kunnen vasthouden en er ook mee kunnen vlaggen. Verticaal en horizontaal is mooi meegenomen."

Daan heeft stiekem nog wel een extra voorkeur: "Het liefst een mooie vrouw van ongeveer 20 jaar", zegt hij lachend.

Viral

Dat het Facebookbericht viral zou gaan, hadden Daan en zijn team niet verwacht. "Misschien dat één van mijn teamgenoten 'm heeft ingestuurd naar Dumpert. Al geeft niemand dat nog toe."

'Uiteindelijk eindig ik met de vlag'

Toch ziet Daan, ondanks de oproep, weinig kans om een grensrechter te strikken. "Het vinden van een grensrechter is gewoon erg lastig. Meestal vlagt een geblesseerde speler of een wissel. Uiteindelijk eindig ik toch zelf met die vlag. Ik kan niet zo goed voetballen. Nee, ook niet goed genoeg voor de kelderklasse", zegt Daan wederom lachend. 

Mocht er toch iemand willen vlaggen, kan diegene zich te allen tijde melden via de Facebookpagina van het achtste elftal. "We nemen met iedereen genoegen, hopelijk krijgen we snel een belletje van het bestuur dat we iemand hebben."

Deel dit artikel: