Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Verlichte gondelvaart in Belt-Schutsloot 2017
Foto: RTV Oost / Peter de Haan fullscreen
De media wordt geladen ...

Belt-Schutsloot praat over niets anders dan de gondelvaart, "behalve misschien het weer"

Geplaatst 10 aug 2018 - 09:16
Gewijzigd 10 aug 2018 - 10:00

In Belt-Schutsloot kunnen de inwoners over niets anders meer praten dan de gondelvaart van vanavond, zegt voorzitter Gert Weijs. "Behalve misschien het weer."

In 1938 begon de gondelvaart in Belt-Schutsloot als dorpsfeest met eenvoudig aangeklede gondels. Het is uitgegroeid tot een groot evenement met duizenden bezoekers en een uitgebreid randprogramma. 

Naast de dertien allegorische- en bloemengondels die door het dorp varen zijn er veel ander dingen te zien en te doen, zegt voorzitter Weijs. "Er zijn verlichte tuinen, er is kermis, feest en vuurwerk."

Het dorp met 550 inwoners verwacht vanavond zo'n tienduizend bezoekers. Volgens Weijs kan het dorp dat aan. "We kunnen veel mensen bergen."

Blij met afkoeling

Weijs is blij dat het niet meer zo heet is als de afgelopen weken. "Als het zo warm is blijft veel publiek weg. Mensen hebben na een dag in de hitte 's avonds geen zin meer. Een graad of 22, 23 doet het het best. En dat lijkt het te gaan worden."

De gondelvaart is vanavond live te zien op de facebookpagina van RTV Oost. De hoogtepunten worden morgenavond vanaf 18.25 uur uitgezonden op TV Oost.