Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Lage IJssel in Deventer
Foto: Sander Korvemaker fullscreen

'Lage' IJssel bij Deventer ideaal moment voor opruimen zwerfafval

Geplaatst 09 aug 2018 - 20:22
Gewijzigd 10 aug 2018 - 12:24

De lage waterstand in de IJssel zorgt ervoor dat bij het waterschap alle alarmbellen gaan rinkelen. Toch is er ook een voordeel: "Het water staat zo laag dat we zwerfafval kunnen opruimen waar we anders niet bij kunnen komen", vertelt Renate Sluiseman van de Deventer Schoon Familie.

Het initiatief roept iedereen in Deventer op om dinsdagmiddag naar de Prins Bernhardsluis te komen om te helpen met het schoonmaken van de oever.

"We gaan in eerste instantie met ons eigen team schoonmaken. Zo voorkomen we dat het straks door de IJssel meegenomen wordt naar het IJsselmeer en uiteindelijk in zee terecht komt. Het is kort dag, maar we hopen dat er ook inwoners van Deventer zijn die ons willen helpen. Vele handen maken immers licht werk!"


Wijkploeg

Ook de medewerkers van de Cambio Wijkploeg uit de binnenstad komen een handje helpen. Zij gaan mee langs de route en zorgen er ook voor dat het bij elkaar geraapte afval wordt afgevoerd.

"Onze collega’s werken natuurlijk bijna dagelijks langs de IJssel, zeker bij de strandjes. Maar ze komen ook nog graag een bijdrage leveren aan deze bijzondere actie!"

Meedoen?

De schoonmaken verzamelen dinsdagmiddag om twee uur bij de sluis aan de Deensestraat. De Deventer Schoon Familie zorgt voor opruimmaterialen. Een paar stevige schoenen zijn volgens de ervaren schoonmakers geen overbodige luxe. "Ook al is het weer daarvoor mogelijk aan de warme kant."

Kinderen mogen ook meehelpen, maar moeten dan wel begeleid worden door volwassenen. De schoonmaakactie duurt twee uur.

Bekijk alle artikelen in het dossier 'Droogte in Overijssel 2018'.

Meer lezen over: