Politie vangt schaap in Ootmarsum na nachtelijke achtervolging

De politie had afgelopen nacht in Ootmarsum drie pogingen nodig, maar na veel moeite is het gelukt om een loslopend schaap te vangen. Het beest is, totdat de eigenaar zich meldt, bij de kinderboerderij in Oldenzaal ondergebracht.

Afgelopen nacht kreeg de politie een melding van een loslopend schaap bij het uitkijkpunt in Ootmarsum. De eerste vangpoging met een touw leek succesvol te zijn, maar daar wenste het schaap niet aan mee te werken. Het beest wist te ontsnappen.

Toen een agent bijna een kopstoot van het wollige dier incasseerde, besloten de agenten om de dierenambulance in te schakelen. 

De tweede poging moet als een komische scène uit een film zijn geweest. Uitgerust met een vangstok en touw renden de agenten over de Almelosestraat achter het schaap aan. Maar weer was het dier de vangers te slim af. 

In voortuin

De twee pogingen kostte behalve de agenten, ook het schaap veel energie. De politie bleek wat fitter te zijn en kon het uitgeputte dier uiteindelijk in een voortuin van een woning overmeesteren en overdragen aan de dierenambulance.

De eigenaar van het schaap is bekend bij de politie, maar deze kon in de nachtelijke uren niet worden bereikt. De eigenaar zal vandaag op de hoogte worden gebracht van het avontuur van zijn schaap.

Deel dit artikel: