Drank en apparatuur gestolen uit feesttent Lutten: "Bang dat dit het einde voor Bikinibar is"

Het jaarlijkse piratenfeest Bikinibar in Lutten, bij Hardenberg, kreeg afgelopen weekend een vervelend einde. Een of meerdere dieven roofden vannacht voor duizenden euro's aan drank en licht- en geluidsapparatuur uit de feesttent. De organisatie vreest dat ze de financiële klap niet te boven zal komen.

"Toen ik vanochtend bij de tent kwam, dacht ik eerst dat de verhuurder alles al had weggehaald", zegt Ilse Kuiper, een van de zeven meiden die het feest in Lutten organiseren. "Maar toen zagen we een grote scheur in het tentdoek, en wisten we eigenlijk al genoeg."

Kisten

De vijf vorige edities van het feest waren in Schuinesloot. Het was dit jaar voor het eerst in Lutten. Bewoners van een huis naast het feestterrein zagen als eerste dat veel spullen er niet meer stonden.

"Zelfs een aantal simpele kisten waren verdwenen", zegt Kuiper. "Waarschijnlijk hebben de dieven die gebruikt om alle apparatuur in te vervoeren."

Buffer

Door het gat dat ze in het tentzeil hadden gesneden, liepen de daders weg met onder meer luidsprekers, een mixer en een pc.

Bij elkaar bedraagt de schade zo'n achtduizend euro, schat Kuiper. "Het meeste is wel verzekerd, maar alles krijgen we niet terug. Ik ben bang dat dit het einde voor Bikinibar betekent. We spelen meestal zo'n beetje quitte, dus we hebben nauwelijks een financiële buffer."

De politie heeft een onderzoek gestart. Kuiper heeft zelf "geen flauw idee" wie de daders kunnen zijn, maar hoopt via sociale media aan tips te komen.

Meer over dit onderwerp:
Lutten Vechtdal Schuinesloot feesttent Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: