Start seizoen VV Willemsoord bijzonder: trainen in de tuin van de voorzitter

Veel voetbalclubs hebben last gehad van de droogte. Eén voorbeeld daarvan is VV Willemsoord. De trainingsvelden zijn niet meer bespeelbaar, dus is er een alternatief bedacht: de achtertuin van de voorzitter.

"De bal belandt wel eens op de weg, maar dat mag de pret niet drukken", vertelt een speler. "Zo af en toe struikel je over een konijnenholletje en is het een beetje hobbelig."

Dankbaar
Heel lang trainen zit er niet in, omdat er geen verlichting op het veld beschikbaar is. "Zo zou het eigenlijk niet moeten, maar we zijn heel erg dankbaar dat we hier mogen trainen", laat trainer Perry Fransen weten. "Komend weekend begint het seizoen al en nu hebben we in ieder geval kunnen oefenen."

Savanne in Afrika
Voorlopig wordt hier nog elke dag in de achtertuin getraind, van de pupillen tot de senioren. De voorzitter is blij met de gezelligheid, maar weet ook dat het beter is om op de club te trainen. "Het gaat inmiddels goed met het veld op de club, die is alweer bijgetrokken. Weken geleden zag het er nog uit als de savanne in Afrika, maar dit is nu niet meer zo. We verwachten in de komende weken weer te kunnen trainen op de trainingsvelden en eind september hopen we weer wedstrijden te kunnen spelen op de club".

De eerstvolgende wedstrijden zal VV Willemsoord in ieder geval bij de tegenstander of bij andere clubs op het veld moeten spelen.

Deel dit artikel: