Zorgen in Enschedese politiek over onderhoud zwembaden

De Enschedese politieke partijen EnschedeAnders en het Democratisch Platform Enschede maken zich zorgen over het achterstallige onderhoud van de zwembaden in Enschede. Dat schrijven ze in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

RTL Nieuws meldde vorige week dat in vier Enschedese zwembaden nog steeds roestvrij staal (rvs) aanwezig is. Tot een paar jaar geleden werd rvs gebruikt om lampen op te hangen of zwembadtrapjes te monteren. Door chloordampen ontstaat echter corrosie en kunnen onderdelen afbreken.

Daarom werd de wet aangepast en moesten zwembaden voor 1 januari 2017 het gevaarlijke rvs hebben verwijderd. In Enschede is dat volgens RTL Nieuws echter nog niet gedaan.

Motie uit oktober

EnschedeAnders diende in oktober vorig jaar al een motie in waarin werd geëist dat al het rvs uit het Aquadrome verwijderd moest worden. Het college stelde vervolgens dat het rvs in december 2017 aangepakt zou moeten worden.

De twee partijen willen van het college weten of deze belofte is uitgevoerd, of dat er nog steeds rvs in het zwembad aanwezig is.

Deel dit artikel: