Ook minister ziet geen reden om kap monumentale eiken in Goor tegen te houden

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken ziet geen reden om de omstreden kap van de 22 monumentale eiken in Goor tegen te houden. Dat laat de minister in een persoonlijke brief aan inwoner Carel Groothengel weten. Groothengel klom in juli in de pen en verzocht de minister om de bomen te behouden.

Het was aanvankelijk de bedoeling om 94 bomen aan de Gondalaan, Haaksbergerweg en Oude Haaksbergerweg in de wijk 't Gijmink te kappen in verband met 'robuuste asbestsanering'. 

Dit plan werd na hevige protesten van inwoners van tafel geveegd. Door een andere manier van asbest saneren bleek dat 72 bomen konden blijven staan. Alleen de 22 bomen aan de Haaksbergerweg moeten wel tegen de vlakte. Inwoner Carel Groothengel wilde ook die bomen behouden en maakte bezwaar bij Gedeputeerde Staten en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Nadat in augustus het verzoek van Groothengel al werd afgewezen door Gedeputeerde Staten, maakte nu ook minister Ollongren duidelijk dat de kap door haar niet tegengehouden wordt. Volgens Groothengel was de kap in strijd met het algemeen belang, omdat de bomen een dermate grote waarde hebben.  

Meer over dit onderwerp:
Hof van Twente Groen Overijssel Bomen Goor Nieuws
Deel dit artikel: