Gevangenismedewerker PI Almelo behaalt derde plek op NK brandweer

Medewerkers van de penitentiaire inrichting (PI) Almelo blijken goede brandweermannen. Gevangenisbewaarder Pelle behaalde afgelopen zondag bij de Dutch Ultimate Fire Fighter competitie in Rotterdam een derde plek.

Zijn collega’s Lars, Patrick en Vincent eindigden op het nationaal brandweerkampioenschap in een veld van veertig deelnemers op de plaatsen 9, 10 en 21.

Voormalig marinier

Pelle kreeg zijn prijs uitgereikt door IOC-lid Erica Terpstra, oud-topzwemster en voormalige Tweede Kamerlid. "Het was een geweldig ervaring. Erg mooi om mee te maken", zo kijkt Pelle terug op het evenement. Hij werkt nu bijna een jaar in de PI Almelo, daarvoor was hij actief voor het korps mariniers. Zowel in zijn vorige als zijn huidige baan is fitheid een belangrijk facet om het werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. "We hebben de afgelopen periode een paar keer geoefend, maar hadden geen idee van de onderlinge krachtsverhoudingen. Dat we als vier medewerkers van de gevangenis zo goed scoren op een onderdeel dat niet tot onze dagelijkse werkzaamheden behoort, is natuurlijk best speciaal."

Het team van PI Almelo was de enige vertegenwoordiger van de Dienst Justitiële Inrichtingen op de NK Brandweer. De overige deelnemers waren brandweermensen en politieagenten uit heel Nederland. De brandweerwedstrijd bestond uit vier onderdelen die zo snel mogelijk en met zo min mogelijk fouten afgerond moesten worden.

Alle vier medewerkers van PI Almelo die meededen aan de Dutch Ultimate Fire Fighter zijn actief voor de bedrijfshulpverleningsorganisatie in de penitentiaire inrichting. Dit is een speciaal getraind team van gevangenismedewerkers, dat ogenblikkelijk in actie kan komen bij calamiteiten, zoals bijvoorbeeld een brand. Om de vaardigheden te onderhouden en ontwikkelen wordt er regelmatig geoefend met de brandweer en ambulancedienst.

Meer over dit onderwerp:
NK brandweer Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: