PvdA Hengelo: 'Grofvuil-dumpingsplan wethouder Van Wakeren heeft geen zin'

Het percentage dumpingen van afval in Hengelo stijgt, blijkt uit cijfers van de gemeente. Daarom wil wethouder Van Wakeren (ProHengelo) de boete voor mensen die afval dumpen verhogen. De Hengelose fractie van de PvdA is het niet eens met die plannen, omdat het probleem daarmee niet wordt opgelost.

De PvdA heeft zelf een oplossing bedacht. "Wij stellen voor dat er twee keer per jaar in iedere buurt een container wordt geplaatst door Twente Milieu waar de inwoners hun grof vuil naar toe kunnen brengen", zegt fractievoorzitter Marie-Jose Luttikholt.

Verantwoordelijkheid

Van Wakeren gaf eind augustus al aan dat de verantwoordelijkheid bij de burger zelf ligt. "Bij de milieu-eilanden staan bankstellen en liggen matrassen. Er wordt dan heel snel naar de gemeente gekeken. De primaire verantwoordelijkheid ligt toch echt bij de inwoners zelf. We hebben niet op elke hoek van de straat een agent staan en kunnen ook niet overal camera's ophangen." Hij pleit nu voor hogere boetes.

Herbruikbare producten

"Tevens lijkt het ons goed dat hier de kringloop bij wordt betrokken zodat zij de spullen die nog bruikbaar zijn daar gelijk uit kunnen halen", zegt Luttikholt.

Ze vraagt namens de PvdA het college om dit voorstel verder uit te werken en de kosten hiervan op te nemen in de begroting.

Deel dit artikel: