Expeditie Oost: Tuintje bij de school

Pompoenen, snijbonen, tomaten en nog veel meer gewassen hebben ze in het moestuintje bij basisschool de Schothorst in Hengelo. Dit allemaal zodat de leerlingen meer leren over groente en fruit.

"Dit is de groene zebra-tomaat, die is groen met strepen en is heel lekker". Dat de kinderen al veel weten van groente en fruit is meteen al duidelijk. We zijn in de belevingstuin, een moestuin naast basisschool de Schothorst in Hengelo. 

Het gaat om een initiatief van Erwin Welberg van Leerlingbegeleiding Helpend Handje, hij is zelf ook dagelijks in de tuin te vinden. "Ik doe dit samen met mijn vrouw en wij worden gewoon heel blij om de kinderen in de natuur te zien. De natuur is namelijk heel mooi en bijzonder. Vroeger was ik leraar, maar door ziekte kan ik dit niet meer doen, op deze manier kan ik kinderen op een leuke en gezonde manier alsnog veel leren!" 


Wanneer Welberg de kinderen uitlegt hoe je gezond leeft, lijkt het haast te mooi om waar te zijn. Maar toch lijkt dit initiatief te werken. Je zou zeggen: normaal gesproken houden kinderen toch meer van snoep? "Nee", zeggen ze in koor. Niet allemaal natuurlijk, want een enkeling houdt toch nog iets meer van snoepfruit.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Expeditie Oost Verhalen
Deel dit artikel: