Leerlingen uit Sibculo en Holten in Den Haag op zoek naar koning en koningin

Ook leerlingen van basisschool CNBS Windesheim in Sibculo zijn vandaag in Den Haag, op zoek naar een glimp van de koning en koningin.  Een traditie voor meester Maarten Fikkert, die al voor de vijfde keer met de groepen 7 en 8 naar Den Haag afreist.

Uitgedost met hesjes met op de rug 'Veilig boeren in het Vechtdal' staan de leerlingen langs de route waar de glazen koets langs gaat komen.  "Het is traditie bij ons op school en de kinderen vinden het fantastisch. En daarna nog naar museum de Gevangenpoort. Ook altijd gezellig."

Hoogtepunt

Maar het hoogtepunt van de dag is het moment waarop de glazen koets langsrijdt. De kinderen lieten zien dat ze ook heel goed terug kunnen zwaaien. 

Ook een schoolklas uit Holten is vandaag naar Den Haag om daar eens te bekijken hoe dat gaat, zo'n Prinsjesdag. "Het was een zware ballotagecommissie maar ik had het geluk dat ik mee mocht", grapt een ouder die de kinderen in Den Haag begeleidt. 

Lessen over Prinsjesdag

In de klas is er in de afgelopen lessen wel aandacht besteed aan wat er vandaag gebeurt in Den Haag. "We hebben filmpjes gekeken", zegt een van de leerlingen. Zodoende kan één van de leerlingen prima vertellen wat de troonrede is. "Dat leest de koning voor en daar staat in wat er dit jaar zo ongeveer wordt gedaan."

De miljoenennota is alweer een beetje moeilijker, maar van de leerlingen weet in ieder geval waar die te vinden is. "Die zit in het koffertje."

Deel dit artikel: