Duizenden vogels te koop in IJsselhallen in Zwolle

Eerder deze week liepen er nog duizend stakende werknemers uit de metaalsector rond in de IJsselhallen in Zwolle. Die hebben inmiddels plaatsgemaakt voor vogels. De IJsselhallen zijn vandaag het podium voor de internationale vogelmarkt van Vogelvereniging De Volièrevriend.

Mensen uit allerlei Europese landen waren vanochtend al vroeg uit de veren om in Zwolle vogels te kopen of verkopen. De markt opende om half negen, maar al ver voor die tijd stonden de mensen al te popelen om naar binnen te gaan.

"Het is ontzettend druk. Er komen mensen uit Finland, Zweden, Amerika en Noorwegen. We verwachtten ongeveer 7000 bezoekers", vertelt voorzitter Bert Stiphout van de Vogelvereniging. 

Hobby delen

De vogelmarkt is geen tentoonstelling. De internationale markt is bedoeld voor de verkoop. Een van de standhouders vindt het vooral leuk om op de vogelmarkt te staan. "Dit een mooie markt om met met mensen van buitenaf kennis te maken en deze hobby te delen."

De aangevoerde volgens worden streng gecontroleerd als ze binnenkomen. Ook zijn er de hele dag twee dierenartsen aanwezig. Bezoekers kunnen tot twee uur vogels kopen in de IJsselhallen.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Zwolle IJsselhallen vogels markt Nieuws
Deel dit artikel: