Go Ahead Eagles zegeviert over Jong Ajax en herovert koppositie

Go Ahead Eagles heeft zich tegen Jong Ajax herpakt van de nederlaag die het vorige week leed op bezoek Jong AZ. In eigen stadion werd er vrijdagavond met 2-1 gewonnen van de Amsterdamse beloften.

Go Ahead Eagles nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en opende dan ook als eerste de score. Jaroslav Navrátil snelde langs zijn directe tegenstander en legde de bal panklaar voor de inlopende Richard van der Venne, die met zijn vijfde treffer van het seizoen Go Ahead Eagles op 1-0 schoot. 


Duel stilgelegd

Na een half uur voetbal besloot scheidsrechter Freek van Herk het duel stil te leggen wegens donder en bliksem boven De Adelaarshorst. Een kwartier later werd het duel weer hervat, maar dat bracht de Deventenaren weinig goeds. Amper vier minuten onderweg kopte Dani de Wit een voorzet achter Hobie Verhulst en zette zodoende de 1-1 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand.


Verheydt matchwinner

In het tweede bedrijf voorkwam Verhulst een voorsprong voor Jong Ajax door een inzet van Pereira uit het doel te ranselen. Het enige doelpunt na rust viel aan de andere kant. Orhan Džepar legde de bal met zijn borst klaar voor Thomas Verheydt, die vervolgens doeltreffend afrondde: 2-1. Grote kansen bleven uit, waardoor Go Ahead Eagles de drie punten in eigen huis hield.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 2-1

1-0 Van der Venne (16)

1-1 De Wit (34)

2-1 Verheydt (59)

Arbiter: Van Herk

Geel: Bosz, Stans; Bakker, Botman, Pasquali, Nunnely

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans (Overgoor/76), Bakx, Van der Venne; Navratil, Verheydt (Pouwels/60), Dzepar (Van Moorsel/89)

Jong Ajax: Kotarski; Bakboord, Schuurs, Botman, Bakker; Pasquali, Bijleveld, De Wit (Ekkelenkamp/63); Nunnely, Dolberg (Pereira/46), Johnsen (Sierhuis/70)

De statistieken van Go Ahead Eagles zijn hier te bekijken. Voor de stand en uitslagen klik hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: