Honderden motoren door de provincie om geld op te halen voor afgebrand weeshuis

Honderden motoren rijden vanmiddag door de provincie om geld op te halen voor het goede doel. Door de toertocht met tussen de 300 en 500 motoren kunnen automobilisten verkeershinder ondervinden. De MoTukker Ride, zo heet het evenement, is een initiatief van de Molukse gemeenschap in Wierden.

Met de toertocht wil de Molukse gemeenschap geld inzamelen voor een afgebrand kindertehuis op Ambon in Indonesië.

Verkeershinder

De motoren rijden heel de provincie door en doen onder andere Tubbergen, Ommen, Heeten en Nijverdal aan. Door de lange stoet van motorrijders kunnen automobilisten hinder ondervinden. 

"Alle wegen waar we gaan rijden, worden afgezet door drie politiemotoren. Later nemen onze verkeersregelaars het van ze over. Uiteindelijk zijn we rond half zes vanavond weer terug in Wierden", vertelt mede-organisator Gerard Kleine Staarman. 

Goede doel

Met de toertocht wordt geld ingezameld voor het afgebrande kindertehuis Caleb House. Daar is de Wierdense Ineke Patty erg blij mee, want zij zet zich al negen jaar in voor de kinderen in het weeshuis. 

"Dit is hartstikke mooi om te zien. Iedere motorrijder betaalt vijftien euro om deel te nemen. Iedereen die achterop zit betaalt tien euro. Daarnaast zijn er allemaal kraampjes met spullen om te verkopen. Ik heb er geen woorden voor", vertelt Patty. 

In totaal is er tienduizend euro nodig om het weeshuis opnieuw op te bouwen. 

Meer over dit onderwerp:
Wierden Toertocht goede doel MoTukker Ride Nieuws
Deel dit artikel: