Partij voor de Dieren maakt de Zwolse grachten afvalvrij

Schoon water zonder zwerfafval; niet alleen goed voor de mens, maar ook voor de dieren in en aan het water. De nieuwe afdeling van Partij voor de Dieren in Zwolle ging daarom vandaag, op dierendag, met fluisterbootjes en vuilniszakken de Zwolse grachten op.

De opruimactie leverde niet veel afval op. Dat is goed nieuws, vindt organisator Wilco Bonestroo van Partij voor de Dieren: "Dit is eigenlijk heel positief, de Zwollenaren gedragen zich best goed. Ik denk wel dat we straks lopend langs de kant meer afval vinden." Inderdaad drijft tegen de oevers wel nog wel wat, maar daar is het water te ondiep voor de fluisterbootjes.

"Beestjes dood"

Een oproepje aan de inwoners van Zwolle om mee te helpen met het opruimen van de gracht leverde een handjevol reacties op. Zo stapte een oma met kleindochter aan boord. Elsa van 6 had op school al veel gehoord over plastic afval en wil graag haar steentje bijdragen: "Anders gaan de beestjes dood en dat is niet goed".

Lokale afdeling

De Partij voor de Dieren vraagt met de actie niet alleen aandacht voor de negatieve gevolgen voor zwerfafval. De partij wil gelijk de aandacht vestigen op de nieuwe lokale afdeling in Zwolle. De partij is politiek nu alleen vertegenwoordigd in de Provinciale Staten in Overijssel.

Deel dit artikel: