Jongeren praten met CvdK over verkiezingen Europees Parlement: "Maak een spannende Netflix-serie"

De campagnes voor de Europese Parlementsverkiezingen moeten aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Die conclusie kwam uit het gesprek tussen tweehonderd scholieren, commissaris van de Koning Andries Heidema en VVD-Europarlementariër Jan Huitema.

Het gesprek vond vandaag plaats op het provinciehuis in Zwolle, als onderdeel van een themadag. De dag is bedoeld om manieren te vinden om jongeren meer bij de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen in 2019 te betrekken.

Daarbij kwamen allerlei ideeën ter sprake. Van een politieke Netflix-serie tot een festival.  Ook stelde een groepje scholieren voor om jongeren naar Somalië te sturen. "Om zo te beleven hoe het is om géén regering te hebben", motiveerden ze.

Politieke partij

Ook Heidema heeft een idee hoe de jongeren meer betrokken kunnen worden. "Hoe jong je ook bent, overweeg om je verkiesbaar te stellen of andere mooie dingen te doen voor een politieke partij. Ze hebben jullie hard nodig", riep hij op.

De leerlingen namen deel aan het lesprogramma van EPAS (European Parliament Ambassador School), door het Europees Parlement speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.

Deel dit artikel: