Britse militaire invasie over de snelweg A1

Het reguliere autoverkeer op de snelweg A1 moest vandaag ruim baan maken voor een heuse invasie van Britse militairen. Een groot militair konvooi van 500 voertuigen en ruim 1.000 Britse soldaten trekt vandaag door onze provincie, op doorreis naar Noorwegen.

De Britse troepen rijden vanuit Nederland door naar Noorwegen om deel te nemen aan Trident Juncture 2018, de grootste NAVO-oefening sinds het einde van de Koude Oorlog.

De Britse militairen, die hun thuisbasis in Zuidoost-Engeland hebben, zijn onderdeel van de 4e Infanterie Brigade, genaamd de Black Rats. Met de doorreis naar Noorwegen over ruim 2.500 kilometer oefent de brigade een snelle wegverplaatsing over grote afstand.


Trident Juncture 2018

Het doel van de oefening is om bij calamiteiten snel te kunnen reageren. Op initiatief van Nederland wil de NAVO samen met de EU de militaire mobiliteit verbeteren: militairen moeten sneller op plekken in Europa kunnen komen, mocht er iets gebeuren.

De NAVO-oefening duurt tot november, waarbij ruim 40.000 militairen uit dertig landen aan meedoen. Nederland doet met ruim 2.200 militairen mee.

Meer over dit onderwerp:
A1 Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: