Café Bruut in Zwolle "enorm geschrokken" van vondst 'granaat'

Café Bruut in Zwolle zegt "enorm geschrokken" te zijn van de mogelijke handgranaat die vanmorgen werd gevonden aan de deurklink van het café. Een medewerker van de horecagelegenheid vond de granaat om negen uur vanmorgen toen de werknemer bij het café naar binnen wilde.

"Wij zijn enorm geschrokken van de gebeurtenissen van vanochtend en onze aandacht gaat in eerste instantie uit naar de medewerker die ter plekke was en de bewoners rondom het pand", schrijft Bruut in een verklaring.

Beveiliging wordt aangescherpt

Naar aanleiding van het incident gaat Bruut de beveiliging aanscherpen. Dit uit zich in eerste instantie in meer beveiligingspersoneel. Over verdere maatregelen wil de horecazaak zich niet uitlaten. Het is wel de bedoeling dat het café morgen weer open is.

De bar is bereid om alle nodige maatregelen te treffen om de veiligheid van gasten, medewerkers en bewoners van de binnenstad te waarborgen. "Zwolle is een mooie stad en iedereen moet zich hier dan ook veilig voelen."

Onderste steen boven

"Op dit moment loopt er een onderzoek vanuit de politie. Wij hebben het volste vertrouwen in de professionals van de opsporingsdiensten." Bruut zegt de politie alle ruimte te zullen geven. "Dan zal de onderste steen boven komen." Bruut is dit weekend gewoon geopend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Explosief Politie IJsseldelta bar Bruut Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: