Tachtig oldtimers rijden rally voor het goede doel

In Zwolle is vanochtend de achtste editie van de Ronald McDonald Rally van start gegaan. Hierbij rijden deelnemers de hele dag een route in een oldtimer om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis in Zwolle.

Zo'n tachtig deelnemers doen mee aan deze editie, en ze rijden in verschillende oude voertuigen. Van ambulances tot sportieve Dodge-auto's. Tegen betaling doen zij mee aan deze rally, voor de eer maar vooral om het Ronald McDonald huis van Zwolle te steunen.

230 kilometer
Evert Leideman van het Ronald McDonald huis verwacht dat er zo'n 40.000 euro opgehaald wordt vandaag. "De inzet van de deelnemers gaat voor honderd procent naar het Ronald McDonald huis. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Het geld zal voornamelijk besteed worden aan de exploitatie van het huis. Dit kunnen we natuurlijk goed gebruiken", aldus Leideman. "Alle coureurs hebben een band met het Ronald McDonald huis en sommigen hebben er zelf gezeten. Geweldig dat ze wat terug willen doen."

Voordat de 40.000 euro wordt uitgereikt, wacht nog een lange dag. Een afstand van 230 kilometer door Overijssel en Gelderland moeten de coureurs afleggen.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Kop van Overijssel Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: