Burgemeester over sluiten café Bruut: "Veiligheid van uitgaanspubliek staat voorop"

Nog niet alle vragen rondom de situatie van café Bruut zijn beantwoord. Dat zegt burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle. Hij besloot vanmiddag dat de kroeg voor zeven dagen dicht moet nadat dinsdagnacht een granaat aan de deurklink is gebonden.

Vanmiddag zat de gemeente Zwolle met de eigenaren van Bruut om tafel om te praten over de situatie rondom het café. De burgemeester besloot de deuren van Bruut een week lang te sluiten uit veiligheidsoverwegingen. Hij noemt het "een heftige gebeurtenis."

Maatregelen

"De veiligheid van het uitgaanspubliek staat voorop", aldus de burgemeester. "Daar zetten we ons gezamenlijk voor in. Soms moeten we vanwege de openbare orde en veiligheid preventieve maatregelen nemen."

De granaat werd gisterochtend rond negen uur ontdekt door een medewerker van het café. De politie heeft inmiddels beelden van de dader vrijgegeven.

Op de beelden is iemand te zien, vermoedelijk een man, die op een donkere fiets vanaf de Grote Markt naar de Voorstraat fietst en daarna is weggefietst, in de richting van de Kamperstraat. De persoon had donkere kleding aan.

Meer over dit onderwerp:
Granaat Zwolle IJsseldelta Bar Bruut Nieuws
Deel dit artikel: