Military Boekelo: Een paardensportevenement in je achtertuin

De hele dag genieten van één van de grootste evenementen van Overijssel in je achtertuin, het overkomt Herm Jan en Edith Robers jaarlijks.

'Op een dag als vandaag genieten we volop. Zo mooi om dit vanuit je eigen tuin te mogen aanschouwen. Het is net een voorstelling in een openluchttheater', aldus de enthousiaste bewoners van een boerderij aan de Weleweg.

Soms wat overlast

'De afgelopen weken zijn er momenten dat we iets minder genieten. Op de één of andere manier zijn de mensen die druk doende zijn met de voorbereidingen van het evenement iets brutaler. Dan wordt er wel eens met ons erf omgegaan alsof het eigendom is van de organisatie. En dat is zeker niet zo', aldus Edith Robers.

Maar toch genieten

'We kunnen dat loslaten en genieten op de dag van de cross zelf. Elk jaar is anders. Dit jaar hebben we een paar vrienden uitgenodigd en volgend jaar nodigen we relaties uit van ons eigen advocatenkantoor', aldus Herm Jan Robers. 'Om en om dus en dat bevalt prima'.

Zondag = rustdag

'Morgen is onze rustdag en dan gaan we richting het strodorp voor het laatste onderdeel van de military, het springen én dan drinken we met zijn tweetjes een heerlijk wijntje', aldus mevr. Robers.

Deel dit artikel:

Reageren