De top 5 van de crosscountry van de Military Boekelo 2018

Afgelopen week stond in het teken van de Military Boekelo met vandaag hét hoogtepunt: de crosscountry. Er gebeurde van alles vandaag en daarom maakten wij een top vijf die je niet gemist mag hebben.

1. Wint Tim Lips als eerste Nederlander de Military Boekelo?

Ook na de crosscountry blijft Tim Lips leider in het klassement. Vandaag reed hij een foutloze cross. Met zijn paard Bayro kwam de ruiter met exact tien minuten over de meet. Als hij deze positie morgen weet te behouden wordt hij de eerste Nederlander ooit die de Military wint. 

2. Geen laarzen maar sandalen

De weergoden waren de Military goed gezind. Waar het eerdere edities normaal gesproken glibberen door de modder was, was het dit jaar warm en stoffig. Dus de kenmerkende laarzen werden ingeruild voor gympen en sandalen. 

3. Wat een mensen!

Elk jaar komende tienduizenden bezoekers naar Boekelo. En ook dit jaar was het druk. Waar normaal het hoogtepunt in de middag ligt, zorgde het zonnetje ervoor dat mensen vandaag vroeg naar de Military kwamen. 

4. Het laatste parcours van Sue Benson

Negentien jaar lang was ze de parcoursontwerper van de Military Boekelo, maar dit jaar heeft ze toch echt voor het laatst het parcours ontworpen voor deze cross. De Engelse Sue Benson stopt ermee en wordt opgevolgd door de Brit Adrian Ditcham. 

5. Alle hoogtepunten op een rij 

Het was vandaag genieten van een zonnetje, een drankje en natuurlijk de paardensport. Alle hoogtepunten op een rij zie je terug in deze video. Zondagavond om 20.18 uur zie je in de Oosttribune op TV Oost een uitgebreid verslag van de Military Boekelo. 

Deel dit artikel: