Lips droomt van winst Military Boekelo: ''Hoop dat ik het morgen mooi kan afsluiten''

Tim Lips is dicht bij de grootste overwinning uit zijn carrière. Na drie dagen Military Boekelo gaat de Noord-Brabander fier aan kop en hij is vastberaden deze positie vast te houden. Morgen wordt de prestigieuze wedstrijd afgesloten met het springen.

"Hier heb ik echt naartoe gewerkt en ik weet dat Bayro en ik het niveau hebben om hier te kunnen winnen. Dat hebben we dit jaar al eerder laten zien. Dan moet het echter nog wel gebeuren. In de dressuur ging het fantastisch en vandaag reed ik een super cross. Dus ik hoop dat ik het morgen mooi kan afsluiten", reageert Lips na afloop van de crosscountry tegenover RTV Oost.

Grootste zege

Lips droomt van een overwinning in Boekelo. "Als ik de Military Boekelo win, dan is dat de grootste zege uit mijn loopbaan. Ik heb ook aan de Olympische Spelen meegedaan, maar daar heb ik niets gewonnen. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn team zou dit geweldig zijn", vervolgt hij.

Voorbereiding

Hoe een aanstaand winnaar zich voorbereidt op de grote dag? "De paarden hebben hun rust nodig. Dan kijken we of ze goed eten en drinken. Daarna probeer ik zelf ook een beetje rust te pakken en ga ik op tijd naar bed. Morgenvroeg moeten we dan de paarden klaarmaken voor de veterinaire keuring en vervolgens werken we rustig toe naar het springparcours", aldus Lips.

Meer over dit onderwerp:
Tim Lips Military Boekelo Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: