Overijsselse volleybalsters met Oranje naar halve finales WK na comeback tegen Amerika

De Nederlandse volleybalsters hebben zich geplaatst voor de halve finales van het WK in Japan. De ploeg kwam in de eerste wedstrijd van de Final Six met 2-0 achter tegen Amerika, maar vocht zicht terug en won zeer knap met 3-2. In de groep van drie plaatsen twee ploegen zich voor de halve finales en omdat Amerika ook al van China verloor, is Nederland na de zege van vanochtend al zeker van de laatste vier.

In de eerste set nam Nederland een ruime voorsprong, maar kwam Amerika terug. Uiteindelijk ging de lange en spannende set naar de Amerikanen met 32-30. Die klap kwam hard aan, want in de tweede set nam de Verenigde Staten een grote voorsprong en won simpel met 25-15.

Nederland terug in de wedstrijd

In de derde set wist Oranje meer weerstand te bieden en ging het lang gelijk op. Nederland sloeg bij 22-18 een gat van vier punten en won de set met 25-22. Ook in de vierde set was Nederland de betere en die sleepte het binnen met 25-15.

Beslissing

De vijfde set moest het dus gaan beslissen en daarin kwam Nederland met 5-2 en 9-5 voor. Oranje gaf de voorsprong niet meer uit handen en won de set met 15-9.

Bij Oranje spelen drie Overijsselse speelsters. Dat zijn Juliet Lohuis uit Oldenzaal, Maret Balkestein-Grothues uit Almelo en Nicole Oude Luttikhuis uit Harbrinkhoek.

Poulewinst

China en Nederland zijn dus allebei zeker van de halve finales. Morgen staan ze tegenover elkaar om te beslissen wie poule H wint. Beide ploegen hebben twee punten na één duel. Amerika is na twee nederlagen uitgeschakeld. De halve finales zijn vrijdag, de finale en de strijd om het brons zijn zaterdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.