Lijk in recreatieplas Sibculo blijkt buitenlander; 'geen sprake van misdrijf'

De dode man die eind vorige week werd gevonden in de Spartelvijver in Sibculo is van buitenlandse afkomst. Het slachtoffer blijkt afkomstig uit het vroegere Oostblok. De politie gaat niet uit van een misdrijf, zo blijkt uit een eerste onderzoek.

Vrijdag gaf de politie foto’s vrij van een rugzak, een trui en enkelsokjes die onder meer in prullenbakken rond de Spartelvijver waren gedumpt. Omwonenden weten te vertellen dat er 'Oostblok-spulletjes' in die rugzak zaten.

Politiewoordvoerder Frank Brouwer bevestigt dit en laat weten dat het onderzoeksteam er vanuit gaat dat de rugzak en kledingstukken van het slachtoffer afkomstig zijn.

Puzzelstukjes
De zegsman benadrukt dat er na de getuigenoproep veel meldingen binnenkwamen. "Samen met de onderzoeksgegevens die we zelf hadden en de informatie die we kregen vanuit het publiek vielen de puzzelstukjes vervolgens op hun plek."

Buitenlands slachtoffer

Het slachtoffer blijkt afkomstig uit het vroegere Oostblok. "We hebben een sterk vermoeden over de identiteit, al moet dit nog wel voor de volle honderd procent worden bevestigd."

Wat volgens de woordvoerder wel vaststaat, is dat het slachtoffer uit het buitenland afkomstig is.

Geen misdrijf
Over de doodsoorzaak doet de politie verder geen mededelingen. Wel is inmiddels duidelijk geworden dat er geen sprake is van een misdrijf.

Wandelend stel
Het stoffelijk overschot werd donderdagavond ontdekt door een stel uit Kloosterhaar, dat in de bossen rond de Spartelvijver de hond uitliet en vervolgens iets verdachts in het water zag drijven. Gezien de staat van ontbinding waarin het lichaam verkeerde, moet het slachtoffer langere tijd in de recreatieplas hebben gelegen. De politie schatte de leeftijd van de man tussen de 20 en 40 jaar.

Meer over dit onderwerp:
Sibculo Nieuws
Deel dit artikel: