Military Boekelo: 'Een editie als deze hadden we als organisatie wel even nodig'

De 48e editie van de Military Boekelo was er één van het mooie weer en veel, heel veel bezoekers. Voorzitter Robert Zandstra is meer dan tevreden.

'Deze editie was écht een succes, op velerlei gebied. Ik ben een trots en gelukkig man', aldus Zandstra.

Wet van Murphy

'Vorig jaar liepen we continu achter de feiten aan. Dit had zijn redenen. Allereerst natuurlijk de verhuizing van het strodorp richting het Teesinkbos in verband met de aanleg van de N18.

En dan nog de regen. We kregen liters water over ons heen waardoor veel zaken niet meer goed te organiseren waren. De 47e editie was als de Wet van Murphy', aldus de voorzitter van het paardensportevenement.

Zon, zon en nog eens zon

'Dit jaar hadden we het weer ontzettend op onze hand. Al tijdens de voorbereidingen. De opbouw van het cross parcours maar ook die van het strodorp, alles zat mee.

En dat geldt zeker ook voor de dagen van het evenement zelf. En dát hadden we na vorig jaar wel even nodig. Zeker ook om het enthousiasme onder het team hoog te houden'.

Record verbroken

'Waar we normaal kunnen rekenen op een totaal aantal bezoekers van rond de 65.000 zitten we dit jaar, naar schatting, op een 50.000 alleen al op de zaterdag. De dag dat de cross country werd verreden. Normaal tellen we op die dag zo rond de 40.000 bezoekers'.

Een succesvolle

Deze editie  van de Military Boekelo gaat de boeken in als een succesvolle. Historisch was het geworden wanneer de Nederlander Tim Lips had gewonnen.

Na de dressuur én de cross stond de Brabander nummer 1. Jammer genoeg lukte het Lips zondag niet om het laatste onderdeel, het springen foutloos te blijven. Dat wat nodig was voor een eerste plek'.

Geen historische

'Dat was ongelooflijk jammer. Lips heeft bewezen dat hij bij de top van de wereld hoort. Vorig jaar eindigde hij als tweede en dit jaar stond hij gedurende bijna het hele evenement op de eerste plek.

We zijn er wel even slecht van geweest maar we hebben Lips laten beloven dat hij de 50e editie van ons evenement eerste gaat worden. Dat zou toch wat zijn', grapt de voorzitter.

Deel dit artikel:

Reageren