Bewoners Spiegelstraat zijn stank van volle afvalcontainer beu

Zeker vier maal hebben bewoners van de Spiegelstraat in Hengelo met de gemeente gebeld over een overvolle afvalcontainer voor de deur, maar de gemeente geeft niet thuis. De stapel afval naast de container blijft groeien met alle overlast van dien.

Naast dat de afvalberg in de straat geen fraai gezicht is, zijn de bewoners vooral de stank van het afval beu. Tussen stapels plastic liggen stinkende etensresten; de vrees bestaat dat de situatie ratten aantrekt.

De gemeente Hengelo heeft vrij recent een inzamelcontainer voor plastic op de parkeerplaats in de Spiegelstraat geplaatst. De hele buurt kan daar zijn plastic afval in kwijt. Maar ondanks dat de container nu reeds overvol blijkt, wordt het afval nog niet ingezameld. Het heeft tot gevolg dat naast de volle container een berg afval is ontstaan die gestaag groter wordt.    

De dichtstbijzijnde andere inzamelcontainer voor plastic afval in de wijk staat bij het winkelcentrum Groot Driene. Maar dat is op een halve kilometer afstand van de container in de Spiegelstraat en voor veel huishoudens te ver weg. 

De bewoners vrezen dat de situatie verergert; de afvalberg trekt ook afvaltoeristen aan, die er hun vuilniszak met rotzooi achterlaten. Wanneer de gemeente in actie komt, is onbekend.

Deel dit artikel: