Onduidelijk of bar Bruut vanmiddag weer open mag na vondst granaat

Het is een week na de sluiting nog niet duidelijk of Bar Bruut weer open mag. De Zwolse bar werd gesloten nadat een medewerker een granaat aan de deurklink vond. Het sluitingsbevel wordt nu niet verlengd, omdat de openbare orde niet in het gedrang komt, vertelt eigenaar Bob Kooistra. Tóch weet hij nog niet of hij vanmiddag weer gasten mag ontvangen.

Kooistra is het er absoluut niet mee eens dat hij geen duidelijkheid krijgt. Hij heeft gisteravond uren met de gemeente om tafel gezeten om te praten over de situatie rond Bruut.


Procedures

“Het is lastig te begrijpen”, vertelt de ondernemer. “Ik wil gewoon open gaan, maar loop nu tegen een muur van procedures aan.”

De reden dat de bar nog niet open kan, heeft volgens Kooistra niets te maken met de vondst van de handgranaat. Waar het wel mee te maken heeft, is volgens hem onduidelijk. “Dat ligt bij de gemeente.” De gemeente Zwolle wil nog niet op de situatie reageren.

De granaat werd vorige week woensdag rond negen uur ontdekt door een medewerker van de bar. De politie heeft inmiddels beelden van de dader vrijgegeven.

Twee tips

Het tonen van beelden van bewakingscamera's heeft de politie vooralsnog niet de gouden tip opgeleverd. Wel kreeg de politie twee tips binnen over de fiets waarop de verdachte is te zien.

Achteraf blijkt dat de persoon een handgranaat plaatst aan de klink van de deur. De fietser rijdt daarna weg in de richting van de Kamperpoortenburg.

Meer over dit onderwerp:
IJsseldelta Zwolle granaat cafe Bar Bruut Nieuws
Deel dit artikel: