Bar Bruut mag van de gemeente Zwolle nog niet open

Bar Bruut in Zwolle mag van de gemeente niet open. De bar werd afgelopen week voor zeven dagen gesloten nadat er een granaat aan de deur was gevonden. Hoewel het verbod van de politie is verlopen, wil de gemeente nog niet dat Bruut open gaat. Eigenaar Bob Kooistra is woedend.

"De politie zegt dat de openbare orde niet in het gedrang is, waarom mag ik niet open?", vraagt Kooistra zich af. "Die granaat heeft hier niets meer mee te maken."

Geen gevaar voor publiek

Gisteren zat hij een paar uur met de gemeente om tafel om te praten over de situatie rondom Bruut. Tijdens dit gesprek kreeg hij te horen dat het sluitingsbevel niet wordt verlengd omdat de openbare orde niet in het gedrang komt. Kortom; het uitgaanspubliek loopt geen gevaar.

De vondst van de granaat is niet de reden waarom Bruut nog niet open mag, zegt burgemeester Henk Jan Meijer. Het gaat om vergunningen. 

Kooistra nam de bar een paar maanden geleden over van een vorige eigenaar. Tijdens de aanvraagprocedure voor vergunningen mocht Bruut open blijven onder twee voorwaarden: een ontvankelijke aanvraag en geen 'bijzondere gebeurtenissen'.

De vondst van de granaat is volgens de burgemeester een bijzondere gebeurtenis, waardoor Bruut niet open mag tot de vergunningen op orde zijn. 

Papierwerk
“Sinds de overname vorig jaar hebben we maandenlang papieren aangeleverd bij de gemeente om open te kunnen”, aldus Marijn De Jong, jurist en woordvoerder van Bruut. "Maar nu, na de vondst van de granaat, lopen we opeens tegen een muur van procedures aan.”

Volgens Meijer kan de vergunningsaanvraag nu niet worden afgerond omdat nader onderzoek naar de vergunningen nodig is. Tot die tijd moeten de deuren van Bruut gesloten blijven. 

Meer over dit onderwerp:
Zwolle IJsseldelta Bar Bruut Nieuws
Deel dit artikel: