Eigenaar: Bar Bruut gaat vanavond open ondanks verbod van gemeente Zwolle

Bruut gaat vanavond weer open, ondanks dat de gemeente daar nog geen toestemming voor heeft gegeven. Dat zegt eigenaar Bob Kooistra. "Als ik niet open ga, ben ik deze maand nog failliet." De Zwolse bar werd gesloten nadat een medewerker vorige week een granaat aan de deurklink had gevonden.

Bruut mag van de gemeente niet open omdat de vergunningen nog niet rond zijn. Voorheen gedoogde de gemeente dit, de bar mocht open blijven zolang er geen bijzondere gebeurtenissen voorvielen. Sinds de vondst van de granaat, een bijzondere gebeurtenis, vervalt de gedoogconstructie.

Extra beveiligingspersoneel

Kooistra heeft extra beveiligingspersoneel ingehuurd. "Ik kan de veiligheid garanderen. Vanuit het veiligheidsbedrijf is opgeschaald en de politie heeft woensdag aangegeven dat de veiligheid niet meer in het geding is."

Dat Bruut van de gemeente nog steeds niet open mag, heeft volgens Kooistra dan ook niets meer met de granaat te maken. "Het sluitingsbevel is opgeheven. Die hele sluiting heeft niks meer met de granaat te maken."

Het ophangen van de granaat aan de deur van zijn café is volgens Kooistra gedaan om hem failliet te laten gaan. "Ik denk dat het de hele opzet van de granaat was. Als ik dit weekend dicht zou gaan was dat reden geweest om de boel deze maand te verkopen."


Muur van procedures

“Sinds de overname vorig jaar hebben we maandenlang papieren aangeleverd bij de gemeente om open te kunnen”, aldus Marijn de Jong, jurist en woordvoerder van Bruut. "Maar nu, na de vondst van de granaat, lopen we opeens tegen een muur van procedures aan."

Meer over dit onderwerp:
zwolle Zwolle Bar Bruut Nieuws
Deel dit artikel: