Volleybalsters grijpen naast eerste WK-medaille door ruime nederlaag tegen China

De Nederlandse volleybalsters, met drie Overijsselse dames, hebben naast de eerste WK-medaille in de geschiedenis gegrepen. In het Japanse Yokohoma was China in de strijd om het brons te sterk: 3-0.

De eerste set ging in het begin gelijk op, maar China sloeg een gat naar 15-12. Bij 18-18 was Nederland weer helemaal terug in de set. Toch was het weer het Aziatische land dat een voorsprong pakte: 22-19, maar ook werd het weer gelijk: 22-22. China pakte drie punten op rij en daarmee de set: 25-22.

Ook tweede set voor China

Ook in de tweede gingen de punten in het begin beide kanten op, maar ook in deze set was het China dat als eerste het verschil maakte: 20-14. Nederland deed nog wel iets terug, maar niet genoeg voor setwinst. Het werd 25-19 voor China en dus 2-0 in sets.

Nederland geknakt

In de derde set was het al snel 10-5 voor China en even later zelfs 15-7. Het was duidelijk dat het over was voor Oranje en na 20-11 pakte China ook de derde set met 25-14 en daarmee het brons. Nederland moest, net als op de Olympische Spelen van twee jaar geleden, genoegen nemen met de vierde plek.

Later vandaag is de finale. Daarin speelt Servië, dat gisteren van Nederland won in de halve finale, tegen Italië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.