Eigenaar Bar Bruut in Zwolle naar de rechter om gedwongen sluiting tegen te houden

De eigenaar van Bar Bruut in Zwolle is naar de rechter gestapt om de sluiting die de gemeente wil opleggen aan te vechten. Tot de voorlopige voorziening is toegekend, blijft Bruut open voor publiek en zal de gemeente niet handhaven. "Ik ben blij dat de gemeente ook snapt dat ze een jonge ondernemer niet zomaar failliet moeten laten gaan."

Twee weken geleden werd een granaat ontdekt aan de voordeur van de bar in de Voorstraat in de Zwolse binnenstad. Nadat de granaat was opgeruimd door de Explosieven Opruimingsdienst, moest Bruut vanwege de veiligheid een week gesloten blijven. 

Gedogen

Na die week mochten de deuren echter nog steeds niet open, omdat volgens de gemeente de vergunningen nog niet rond zijn. Dat werd eerder gedoogd, maar het incident met de granaat was voor de gemeente reden om het gedoogbeleid te stoppen. 

"De afgelopen dagen hebben we zorgvuldig gekeken of we de vergunning konden verlengen. Dat is niet het geval. Er is meer onderzoek nodig", zei burgemeester Meijer daarover. 

Toch open

Eigenaar Kooistra van Bruut besloot vrijdag toch open te gaan: "Als ik niet open ga, ben ik deze maand nog failliet." De gemeente wilde de sluiting daarop handhaven, maar nu er een voorlopige voorziening is aangevraagd door Kooistra wacht Zwolle af tot daarover meer duidelijkheid is.

Volgens Kooistra loopt t vast op het Bibob-onderzoek. Bij zo'n onderzoek wordt gekeken of een horecavergunning niet wordt misbruikt voor criminele doeleinden. "Er staat twee maanden voor zo'n onderzoek, als het langer duurt dan moet de gemeente dat laten weten. Daarover hebben we helemaal niets gehoord."

Kooistra gaat er dan ook vanuit dat de deuren van Bruut gewoon open blijven.  

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle bar Bruut Nieuws
Deel dit artikel: