Eigenaar bouwmaterialen boos op gemeente Oldenzaal: "Het is niet gedumpt"

Het bouwafval dat enkele weken geleden door de gemeente Oldenzaal werd aangetroffen op het industrieterrein Jufferbeek in Oldenzaal, blijkt niet te zijn gedumpt. De eigenaar beweert dat het is geplaatst met toestemming van de gemeente.

De eigenaar, wiens naam bekend is bij de redactie, is dan ook boos op de gemeente. Een deel van zijn bouwmaterialen zou inmiddels zijn gestolen. Dat komt volgens hem door de berichtgeving in de media. "Ze noemden het 'afval', maar het zijn gewoon spullen met waarde. Iemand heeft dat gelezen en gedacht: 'hé dat zijn spullen die ik wel kan gebruiken'." 

De man zegt voor twintigduizend euro te zijn gedupeerd. "Ik heb het daar ongeveer vier weken geleden neergezet. Maar ik heb alles in overleg gedaan." Ook een naastgelegen bedrijf zou op de hoogte zijn volgens de eigenaar. 

Gemeente ontkent
Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal zegt dat de beweringen van de man absoluut niet waar zijn. "Als we toestemming zouden hebben gegeven, dan zouden we dat schriftelijk doen. Maar we hebben alles nagetrokken en absoluut niemand heeft deze man toestemming gegeven deze spullen daar neer te zetten".


De bouwmaterialeneigenaar reageert verbolgen. "Je denkt toch niet dat dit één of ander lulverhaal is? Ik heb wel degelijk toestemming gekregen van een ambtenaar van de gemeente."

"Van de gekke..."
Burgemeester Schouten noemt het verhaal van de eigenaar de omgekeerde wereld. "Hij gooit dat spul daar neer op grond die niet van hem is, en wil ons aansprakelijk stellen voor schade. Als dat spul van hem is, dan bewaar je het toch op eigen grond en zet je er een hek omheen? Dit is toch van de gekke."

Maandag gaat de gemeente intern overleggen hoe ze de situatie gaat aanpakken en zal met de eigenaar in gesprek gaan. "Het belangrijkste is dat het wordt opgelost en die spullen daar weg gaan.

Het bouwmateriaal dat volgens de gemeente Oldenzaal is gedumpt. (Foto: Rob van der Wardt/ RTV Oost)
Het bouwmateriaal dat volgens de gemeente Oldenzaal is gedumpt. (Foto: Rob van der Wardt/ RTV Oost)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: