Expeditie Oost: Hoe oaler, hoe gekker! 'Kleintje Oostenrijk' Rossum meer dan succesvol

Ruim zeshonderd zwierende én een handjevol hossende senioren in een feesttent. Dat is wat de expeditieleden van RTV Oost vanmiddag aantroffen in een tent in het buitengebied van Rossum. Kleintje Oostenrijk is de naam van het evenement waar ze middenin vielen.

Rossum viert feest. Vier dagen lang staat het Twentse dorp op zijn kop. Het hele dorp welteverstaan. Sterker nog, vanmiddag waren de senioren aan de beurt. 

Kleintje Oostenrijk

'En die komen uit de wijde omtrek. Kleintje Oostenrijk is al een aantal jaren onderdeel van onze oktoberfeesten en het is genieten geblazen. Elk jaar weer. De aanwezigen zijn zo gelukkig en blij. Helemaal super!', aldus organisator Vera Wiefferink.

'Het is fijn om te zien dat het zo leeft. Want iedereen wordt gehaald en gebracht, dus voor de zorginstellingen ook best een organisatorisch uitje'.

Hoe oaler, hoe gekker

En inderdaad, alleen maar positieve reacties wanneer we de dames en heren van de Hunenborgh uit Oldenzaal vragen wat ze van het feestje in Rossum vinden. Het Oostenrijkse kwartet doet ook ontzettend haar best om de swing erin te krijgen. En ja hoor, dat lukt 'Das Unterland Echo' aardig.

Er wordt ingehaakt, in de handen geklapt en her en der gaan zelfs de beentjes van de vloer.

Nog even door

Gisteravond is het feestje in Rossum begonnen met een Tribute, morgenavond is er een Schlagerfestival en zondag, last but not least, de Twentse Piraten Party. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Oost Noordoost-Twente Rossum
Deel dit artikel:

Reageren