Zevenhonderd bezoekers jas kwijt na Twentse Piraten Party in Rossum

Chaos gisteravond bij de garderobe van de Twentse Piraten Party. Stapels jassen op de grond, nummers die niet meer overeenkwamen, lange wachttijden en bezoekers die met de verkeerde jas of zelfs zonder jas de feesttent in Rossum verlieten.

"We hebben met de vriendinnen meer dan een uur bij de garderobe in de rij gestaan. De jassen hingen niet meer in de juiste volgorde en er lagen er héél veel op de grond", aldus een 16-jarige bezoekster.

Grimmige sfeer

"Het feest zelf was mega geslaagd, maar de afloop was zeker niet leuk. Zelf heb ik mijn jas teruggevonden op de grond maar een aantal vriendinnen heeft de jas niet meegekregen. En de sfeer was meer dan grimmig tijdens het wachten", meldt één van de jongedames uit bovengenoemde vriendinnengroep maandagochtend aan RTV Oost.

Complete chaos

"Rond de klok van acht uur zeiden we gisteravond als organisatie tegen elkaar: 'Wat waren het fantastische dagen. Van de Tribute op donderdagavond tot en met de Twentse Piraten Party op zondag'. We hadden het nog niet tegen elkaar gezegd of de chaos bij de garderobe barstte los", aldus Vera Wiefferink van de organisatie.

De kou deed ons de das om

"Door de koude weersvoorspellingen was het aanbod van de jassen bij de Twentse Piratenparty dermate groot, dat de capaciteit van de garderobe onvoldoende was. Zesduizend bezoekers hadden we en dit jaar kwamen ze allen met jas. Tijdens voorgaande edities hingen rond de 1.500 jassen in de garderobe."

"Tijdens de jubileumeditie (tiende keer) van dit jaar waren er dus extreem veel meer jassen. Er zijn gedurende de middag extra rekken tussen de al bestaande rekken geplaatst. Hierdoor klopte de nummering niet meer. Met als gevolg dat de regie is kwijtgeraakt bij de uitgifte. Lange wachtrijen, jassen op de grond, verkeerde uitgiftes en ga zo maar door. Wij betreuren dit enorm", besluit de organisatie.

De jassen hangen klaar

Vanaf vanmiddag kunnen de bezoekers die hun jas niet terug hebben gekregen of een verkeerd exemplaar in huis hebben, hun jas ophalen of ruilen bij zalencentrum Hutten aan de Grotestraat in Rossum. Hier hangen de zevenhonderd achtergebleven jassen inmiddels keurig op een rij aan rekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Rossum Nieuws
Deel dit artikel: