PEC Zwolle beseft belang van duel met Willem II: "Aanhaken of er gaat een gat ontstaan"

Na de 3-0 nederlaag van PEC Zwolle tegen Fortuna Sittard staat de ploeg van trainer John van 't Schip nog maar één punt boven de gevarenzone in de eredivisie. Morgen speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen Willem II, dat één plek onder de Zwollenaren staat.

"Het is een directe concurrent", weet Van 't Schip. "Met winst maak je een goede stap en dat wordt steeds belangrijker; het wordt aanhaken of er gaat een gat ontstaan. Daarom zijn de drie punten heel belangrijk."

Off-day

PEC Zwolle moet veel beter voor de dag komen dan het in Sittard deed. "Elke ploeg heeft wel een keer een off-day en wij hadden dat tegen Fortuna", aldus verdediger Kenneth Paal. "Nu moeten we een antwoord geven tegen Willem II."

Trainer John van 't Schip wekte donderdag de indruk niets te veranderen in zijn basisformatie na de zeperd tegen Fortuna Sittard: "We zoeken vastigheid en willen spelers ook de kans geven in het elftal te groeien. Daar zullen we morgen ook voor kiezen. Uiteraard zal er ook een keer een verandering zijn, maar we willen niet veranderen om het veranderen."

Willem II komt voor Van Polen te vroeg

Voor aanvoerder Bram van Polen komt het duel van vrijdag nog te vroeg. De verdediger kampt nog met knieklachten. Van 't Schip: "Rechttoe-rechtaan gaat hartstikke goed, maar bij het keren en het schieten van een bal heeft hij nog pijn. Dat hoort bij de blessure en dat moet langzaam verdwijnen."

PEC Zwolle kan ook nog geen beroep doen op Alessandro Tripaldelli. De linksback is nog niet volledig hersteld van een lichte liesblessure. Toch is hij opgeroepen voor de interlands van Italië onder 20 volgende week. "De Italiaanse bond wil hem per se laten komen om hem zelf te bekijken, dus dat moeten wij laten gebeuren", aldus Van 't Schip, die ook Stanley Elbers nog een tijdje moet missen.

Live op radio

In De Oosttribune op Radio Oost wordt vrijdagavond live verslag gedaan van het duel tussen PEC Zwolle en Willem II.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: