Zorg, werkgelegenheid en veiligheid: dat vinden Overijsselaars belangrijk

Zorg, werkgelegenheid, leefbaarheid en veiligheid. Dat zijn zaken waar de provincie zich de komende jaren voor in moet zetten. Dat blijkt uit de reacties van bezoekers op de site, app en Facebookpagina van RTV Oost. Mensen kunnen daar aangeven wat zij belangrijk vinden voor Overijssel in het kader van het verkiezingsprogramma van Overijssel.

Waar eerdere edities van het verkiezingsprogramma draaiden om de thema's verkeer en economie, (groene) energie, landbouw en natuur en cultuur, mogen de mensen nu zelf ook andere thema's en onderwerpen inbrengen die zij belangrijk vinden voor hun provincie.

Daaruit blijkt dat met name zorg, werkgelegenheid, veiligheid en leefbaarheid goed scoren.

Leefbaarheid

Ruim 65 procent van de mensen die gereageerd hebben kruist zorg aan als een belangrijk thema waar de politici in Overijssel de komende jaren aandacht voor moeten hebben. De helft van de mensen die reageerden vinden veiligheid belangrijk en bijna 60 procent hoopt dat de Overijsselse politiek bij het maken van plannen rekening houdt met de de leefbaarheid Overijssel. 

Daarnaast geven mensen aan dat zorgfraude, bijstandsfraude maar ook de bestrijding van illegale hennepteelt meer aandacht verdient in Zwolle.

Ook in dit onderzoek worden verkeer en landbouw regelmatig genoemd hoewel dit geen thema's zijn waar de nadruk op wordt gelegd. Een van de mensen die reageert, vindt dat de verbreding van de A1, hoewel geen taak van provincie, toch gewoon in Zwolle opgepakt moet worden. Politici moeten in ieder geval hun invloed gebruiken in Den Haag, luidt het pleidooi. 

Veiligheid

Een andere deelnemer aan het onderzoek pleit voor meer verlichting, zodat buurten veiliger worden. Ook goede busverbindingen in de avonduren kunnen bijdragen aan meer veiligheid. 

RTV Oost gaat alle input die de afgelopen weken bij ons is binnengekomen in het kader van het verkiezingsprogramma van Overijssel samen met deelnemers aan de verschillende onderzoeken bundelen tot het verkiezingsprogramma van Overijssel. 

Iedereen die nog mee wil doen een van de onderzoeken kan nog reageren. Invullen kost een paar minuten en kan hieronder.

 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
provinciale Staten Overijssel ps2019 Nieuws
Deel dit artikel: