Cel en verplichte opname voor man die buren in Kuinre aanviel met beitel

De rechtbank in Zwolle heeft een 35-jarige man uit Kuinre veroordeeld tot drie jaar celstraf waarvan twee jaar voorwaardelijk. De man viel op 21 mei dit jaar diverse buren met een beitel aan. Op dat moment verkeerde hij in een psychose.

Na het uitzitten van zijn celstraf moet de man zich verplicht laten opnemen in een kliniek. Ook moet hij de slachtoffers ruim duizend euro schadevergoeding betalen.

Geluidsoverlast

De dader draaide in mei helemaal door en trapte, met een beitel in zijn hand, voordeuren in van verschillende buren. Een van de buurmannen moest vechten voor zijn leven toen de dader hem met de beitel aanviel.

De dader was op zoek naar de beheerder van het buurthuis. Hij zou ernstige geluidsoverlast ervaren vanuit dat buurthuis en wilde de beheerder daarop aanspreken. Omdat hij de beheerder wel eens in de buurt had gezien concludeerde hij dat deze man er ook woonde. Waarom hij uiteindelijk de buurman aanviel is niet duidelijk.

Slaappillen

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden bleek dat de man in een permanente psychose verkeert, verslaafd is aan diverse middelen en kampt met ADHD en autisme. Op de dag van de aanval had hij een combinatie van drank en slaappillen genuttigd. Hij weet niet meer wat er gebeurde.

Het Openbaar Ministerie eiste een tbs met dwangverpleging omdat de man een gevaar voor anderen vormt, maar dat ziet de rechtbank anders. Een tbs is te zwaar.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
rechtbank tbs Kuinre Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: