50Plus Overijssel zoekt met spoed nieuwe bestuurders

50Plus Overijssel zoekt een voorzitter en twee bestuursleden die de partij willen leiden. En snel ook. Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur en niemand die tot nu toe interesse heeft getoond, begint de tijd te dringen.

De huidige voorzitter van 50Plus Overijssel, Leendert Lodder, verhuist volgend jaar februari buiten de provincie. Vanaf dan mag hij geen partijvoorzitter in Overijssel meer zijn.

Aangezien één maand na zijn verhuizing de verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn, kan de timing haast niet slechter. 

Hectische verkiezingsmaand

"Het komt bijzonder slecht uit", beseft Lodder. "De tijd dringt, je hebt namelijk nog even de tijd nodig om een nieuwe bestuursvoorzitter in te werken. Vooral omdat diegene de partij door de hectische verkiezingsmaand moet loodsen."

Bovendien zijn een nieuwe voorzitter en twee bestuursleden niet zomaar gevonden. De partij schrijft op de site kandidaten te zoeken die positief zijn, weten wat ze willen, doen wat ze zeggen, iets voor de medemens overhebben, een luisterend oor bieden, empathisch zijn, inzicht en visie hebben, hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden en, uiteraard, levenservaring hebben.

Maar daarmee zijn we er nog niet. De kandidaat moet minimaal één jaar lid van de partij zijn, van onbesproken gedrag zijn en vrije tijd hebben. Dat geldt voor alle drie de vacatures die open staan. Hoeveel kandidaten zich gemeld hebben? Tot nu toe niet één.

Gespreid bedje

"Maar dat hadden we al verwacht, we vragen immers veel van een bestuurder", aldus Lodder. Eén voordeel voor eventuele geïnteresseerden: het verkiezingsprogramma is al geschreven, de campagne is al bedacht, de kieslijst is klaar en de selectiegesprekken zijn afgerond. "Het bedje is gespreid", besluit Lodder. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
50PLUS PS2019 Nieuws
Deel dit artikel: