Isala ondersteunt mensen met kinderwens met gratis app

Meer spontane zwangerschappen, minder mensen in de wachtkamer van de specialist. Dat is voor gynaecoloog Gijs Teklenburg een belangrijk doel van de app Zwanger worden van de Isala. De app is voor iedereen gratis beschikbaar, ook als je geen patiënt bent van het ziekenhuis.

De app biedt een steuntje in de rug voor iedereen die zwanger wil worden. Stellen met een kinderwens krijgen goede informatie over vruchtbaarheid en de app kan een betrouwbare inschatting maken van de kans op een spontane zwangerschap.

Geen stress

Teklenburg merkt dat alleen al het wachten op een zwangerschap bij stellen stress kan opleveren. Dankzij de app hoeven ze zich niet onnodig zorgen te maken als het niet direct lukt, maar blijven ze ook niet te lang doormodderen als er wel medische ondersteuning nodig is.

De app is ontwikkeld door Isala in samenwerking met specialisten en vereniging Freya, die zich inzet voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Gebruik van de app is volledig anoniem, je hoeft geen gegevens met het ziekenhuis uit te wisselen.

Minder patiënten

Gynaecoloog Gijs Teklenburg ziet het als zijn zorgplicht om niet alleen mensen te helpen die al in het ziekenhuis komen met vruchtbaarheidsproblemen, hij wil zich breder inzetten voor iedereen die een kinderwens heeft.

De app is juist geschikt voor mensen die nog niet in de medische molen zitten: "Uiteindelijk doel is dat de app ervoor zorgt dat ik minder paren in de spreekkamer ga zien, en dat ze dankzij de app eerder spontaan zwanger worden."

Feiten en fabels

De app bevat hulpmiddelen om de cyclus bij te houden en de app berekent op basis van een vragenlijst de kans op een spontane zwangerschap binnen een jaar. Daarnaast staat er veel informatie in over zwanger worden en wat daar al dan niet bij helpt.

Daarover is nog veel onduidelijk bij toekomstige ouders. Roken is slecht, dat is een bekend feit, maar er gaan ook nog veel fabels rond. Kan je bijvoorbeeld van masturberen onvruchtbaar worden? De app is duidelijk: nee, gelukkig niet. Maar je wordt er ook niet zwanger van.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Isala Zwanger Nieuws
Deel dit artikel: