Wie zijn de slachtoffers van de viervoudige moord in Enschede?

De 27-jarige restauranthouder uit Hengelo, die om het leven kwam bij de viervoudige moord in Enschede, is per ongeluk bij het misdrijf betrokken geraakt. Dat zegt zijn familie. "Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats."

door Tom Meerbeek en Jan Colijn

De familie van het slachtoffer houdt vanavond in de Mariakerk in Hengelo een condoleancedienst voor de om het leven gebrachte man. "Wij vragen jullie allemaal te bidden voor zijn ziel en zijn familie en wij hopen hem weer te mogen zien op de dag van de opstanding", aldus het Syrisch Jongeren Platform in een verklaring.


De politie maakte tijdens de persconferentie woensdagmiddag bekend dat in ieder geval twee van de vier slachtoffers wegens drugsdelicten eerder met justitie in aanraking zijn geweest.

'Van onbesproken gedrag'

Volgens een woordvoerder van de Syrisch-orthodoxe kerk was de 27-jarige Hengeloër, eigenaar van restaurant Caballeros, van onbesproken gedrag. "Zijn bovenbuurman had hem gevraagd om even mee te gaan naar Enschede. Om samen met hem iets op te halen in Enschede. Daar is het compleet misgelopen", aldus de woordvoerder, die spreekt namens de familie van het slachtoffer.


"Binnen onze kerk heeft hij een onberispelijke reputatie. Er was voor hem ook totaal geen reden om zich in verkeerde kringen op te houden. Het ging voorspoedig met hem. Zijn restaurant liep erg goed en hij was nog maar net de trotse vader van een dochtertje."


Growshop
De bovenbuurman van restaurant Caballeros was voorheen medebestuurder van handelsonderneming Van Leeuwenhoek: het bedrijf dat de growshop in de Van Leeuwenhoekstraat exploiteerde, de plek waar de vier slachtoffers gisteren werden doodgeschoten.

Deze 34-jarige Hengeloër was twee jaar geleden uit de handelsonderneming gestapt om vervolgens een investeringsbureau te beginnen. 

Nadat in het pand een cafetaria en vervolgens circa anderhalf jaar een café was gevestigd, werd het gehuurd door een 43-jarige Enschedeër met Vietnamese roots. Deze Enschedeër en de Hengelose 'bovenbuurman' werden in juni dit jaar aangehouden toen er bij een inval in de growshop 17 kilo gedroogde wiet in beslag werd genomen.


Huis verzegeld
De 43-jarige Enschedeër woont aan de Oliemolensingel. Dit huis is sinds dinsdagmiddag verzegeld. Woensdagmiddag kwam de politie er met beslag genomen spullen naar buiten.


Volgens een buurtbewoner woonde de man hier samen met zijn echtgenote en hun zoon. "Het opvallende is dat er een stuk of vijf, zes volwassen Vietnamese vrouwen daar regelmatig in- en uitliepen. Geen idee wat ze daar allemaal deden."


Het vierde slachtoffer is een 62-jarige man uit Arnhem. Van hem is eigenlijk amper iets bekend. Onduidelijk is wat het verband is tussen de vier slachtoffers en of er wel sprake is van een link. “Het is ook allemaal nog maar heel pril”, aldus de Twentse districtschef Karlijn Baalman.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Moord Viervoudige moord Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren