D66 Overijssel pleit voor beter treinnetwerk tussen Enschede, Zwolle en Deventer

D66 wil een beter treinnetwerk tussen Enschede, Zwolle en Deventer. Dat zei fractievoorzitter Wybren Bakker vandaag tijdens een Q&A sessie van RTV Oost.

Bakker ziet het liefst dat je vanuit de drie Overijsselse steden elke vijftien minuten op de trein kan stappen, zoals dat ook gebeurt bij een metronetwerk. Het punt is volgens de D66-politicus opgenomen in het verkiezingsprogramma van de partij.

Tekst gaat verder na de video van de Q&A sessie.

 

Tijdens de Q&A-sessie pleitte Bakker ook voor een miljoeneninvestering in Overijsselse fietspaden. "Fietspaden moeten dusdanig breed zijn dat iedereen daar op een verantwoorde manier gebruik van kan maken. Veel paden zijn nu te smal. Racefietsen, andere snelle fietsen, gewone fietsen, brommers, ze maken allemaal gebruik van onze fietspaden en dat is gewoon erg krap."

 

Fietssnelwegen

Bakker wilde nog niet zeggen hoeveel miljoenen zijn partij extra in de Overijsselse fietspaden wil steken. Naast verbreding van fietspaden wil D66 meer fietssnelwegen, die het openbaar vervoernetwerk tussen de Overijsselse steden ondersteunen.

 

De Q&A sessie van RTV Oost werd vandaag gehouden vanwege het project 'het verkiezingsprogramma van Overijssel'. Het was de laatste in een serie van vijf. Met het project wil de redactie er achter komen welke politieke onderwerpen de inwoners van Overijssel belangrijk vinden.

 

Duizenden reacties

De afgelopen weken kwamen duizenden reacties binnen. Die worden de komende week gebundeld tot een voorlopig 'verkiezingsprogramma'. Rond de Kerst moet het definitieve programma klaar zijn. Het wordt dan aangeboden aan de provinciale politiek.  

Wil je nog bijdragen aan het verkiezingsprogramma van Overijssel? Vul dan onderstaand formulier in. 

Of heb je een mening over een van de andere onderwerpen? Klik dan hieronder op één van de linkjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: