Goorse koffieproever veel gevraagd na topresultaat op WK

Gorenaar Niels te Vaanhold, die vorige week tweede werd op het WK koffieproeven in Brazilië, heeft talloze aanbiedingen om zijn kunnen te tonen overal ter wereld.

De 25-jarige barrista is net terug van zijn reis naar Bela Horizonte, waar hij het zilver behaalde tijdens de World Cup Taster Championship 2018. Daarbij is het zaak om uit verschillende koppen koffie de afwijkende koffie te halen en dat zo snel mogelijk. "Dat gaat om hele kleine verschillen", aldus Te Vaanhold. "Dat kan gaan om een grammetje meer of minder van dezelfde branding." Te Vaanhold deed dat zo goed en zo snel dat hij de finale bereikte. In een strijd tegen vier tegenstanders moest hij alleen in de Australiër Yama Kim zijn meerdere erkennen.

Donald Trump

Niels te Vaanhold is werkzaam bij de Zwolse koffiebrander Mocca d'Or waar hij zich bezighoudt met de ontwikkeling van de diverse soorten koffie. Na zijn prestatie zijn diverse aanbiedingen op zijn pad gekomen op zijn vakgebied. "Dat ben ik nu allemaal op een rijtje aan het zetten." Hij is in ieder geval al wel ingegaan op een uitnodiging om koffie te maken tijdens een internationale conferentie in Zürich, waar volgend jaar diverse wereldleiders, onder wie president Donald Trump van Amerika, aanwezig zullen zijn.

Dutch Brewers Cup

Het is niet de bedoeling om na de tweede plaats op het WK koffieproeven in de komende editie voor goud te gaan, maar in een andere discipline uit te kunnen blinken. In het afgelopen jaar werd hij al derde op het Nederlands Kampioenschap koffie maken tijdens de zogenoemde Dutch Brewers Cup en Te Vaanhold hoopt in deze categorie ook internationaal te kunnen scoren.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Goor Hof van Twente koffie Nieuws
Deel dit artikel: