Coffeeshop Zwolle moet 1,1 miljoen euro betalen vanwege te grote wietvoorraad

De eigenaresse van coffeeshop Sky High in Zwolle en haar ex-partner zijn veroordeeld tot het betalen van zo'n 1,1 miljoen euro, vanwege het overtreden van de Opiumwet. Het Openbaar Ministerie had een bedrag van zo'n vijf miljoen euro geëist.

In 2014 werden de eigenaresse en haar ex-man, die een tijd lang ook eigenaar van de coffeeshop was, veroordeeld voor het overschrijden van de handelsvoorraad. Wettelijk mag een coffeeshop maximaal vijfhonderd gram wiet op voorraad hebben, maar vanwege de steeds verder toenemende klandizie was de voorraad van Sky High veel hoger.

Ondanks de veroordeling vond de rechtbank destijds een straf niet op zijn plaats omdat het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente Zwolle er jarenlang van op de hoogte waren dat Sky High een te grote voorraad softdrugs had, maar 'wegkeken' van de bevoorrading.

Het OM wilde nu dat de rechter het geld dat was verdiend door de wet te overtreden toch zou terugvorderen. De rechter ging daar voor een deel in mee, maar bepaalde dat dit bedrag een stuk lager moest zijn dan werd geëist. Uiteindelijk moeten beide veroordeelden samen dus ruim één miljoen euro terugbetalen.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Sky High coffeeshop wiet rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: