Waarschijnlijk toch gasloze seniorenwoningen in Dalfsen

De bouw van een appartementengebouw bij de kruising van de Ruitenborghstraat, Bloemendalstraat en Julianastraat in Dalfsen gaat waarschijnlijk toch door. De gemeenteraad was aanvankelijk tegen omdat het gebouw niet gasloos zou worden, maar er ligt nu toch een nieuw ontwerp zónder gasaansluitingen.

Er is bij zorgcentrum Rosengaerde, die de appartementen toewijst, een flinke wachtlijst van senioren die graag een woning met zorg zouden krijgen. De ongeveer twintig appartementen in het nieuw te bouwen gebouw op het terrein van het voormalige kerkgebouw Pniël komen dus als geroepen.

Toch was het tot nu toe de vraag of het gebouw er zou komen. Het oorspronkelijke ontwerp kreeg niet de goedkeuring van de gemeenteraad, omdat het gebouw niet gasloos zou worden gebouwd. Volgens de woonstichting zou de huurprijs van de appartementen zonder gasaansluitingen te hoog worden. 

Warmtepomp en zonnepanelen 

Na de afwijzing door de raad liet de woonstichting een nieuw ontwerp maken waarin het wél financieel haalbaar is om het gebouw zonder gasaansluitingen te bouwen. De appartementen worden volledig elektrisch. Elk appartement krijgt een individuele luchtwarmtepomp en krijgt zeven zonnepanelen op het platte dak om het hogere elektraverbruik te compenseren.

De bezwaren van de gemeenteraad tegen het gebouw lijken daarmee weggenomen. Op 17 december moet de raad beslissen over het nieuwe ontwerp. Ook aan een aantal andere bezwaren van omwonenden is tegemoetgekomen. Zij gingen woensdag al akkoord met het ontwerp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: